Asiakas
Säästöpankki
Laajuus
Konseptointi, UX-suunnittelu, UI-suunnittelu, Android-kehitys, iOS-kehitys, ylläpito
Säästöpankki toi mobiilipalvelunsa nykypäivään – hieno sovellus on pankille kuin käyntikortti
Säästöpankki-mobiilisovellus ei ole pelkkä asiointikanava vaan myös arjen apuri
Sovellusten merkitys korostuu pankkien digipalveluissa entisestään, kun asiakkaat haluavat yhä useammin hoitaa kaiken pankkiasiointinsa mobiililaitteilla. Yleinen trendi on, että mobiilikirjautumisten ja -transaktioiden määrä on jo verkkopankkia huomattavasti korkeampi.
“Vanha sovelluksemme ei enää vastannut asiakkaidemme odotuksia. Olennaisinta uudistuksessa oli sovelluksen designin päivittäminen nykypäivään, käyttökokemuksen parantaminen sekä sovelluksen konseptin laajennettavuuden mahdollistaminen”, sanoo Mika Käyhkö Säästöpankilta.
”Tämä tarkoitti, että myös toiminnallisuudet oli mietittävä uudestaan. Uudistuksen myötä toimme asiakkaillemme myös lisää uusia toiminnallisuuksia”
“Halusimme yhteistyökumppaniksi tahon, jolla on kompetenssia tyylikkyyteen ja designiin sekä hyvään asiakaskokemukseen”, Käyhkö sanoo.
“Asiakaskokemus on meille äärimmäisen tärkeä, eikä sitä ei saavuteta pelkällä teknisellä suorittamisella. Qvikiltä löytyi oikeat vahvuudet teknisen osaamisen lisäksi, ja tämä oli merkittävässä osassa kun valitsimme yhteistyökumppania.”
Digipalveluiden merkitys on asiakkaille suuri ja nämä voivat olla myös kriittinen peruste pankkia valittaessa. Uudella sovelluksella Säästöpankki on paremmin markkinoilla ja kilpailussa mukana.
“Mobiilisovelluksella täytyy voida hoitaa kaikki päivittäinen pankkiasiointi. Asiointikanavan roolin lisäksi pankin mobiilisovellus on tänä päivänä vähän sama kuin säästöpossu joskus aikoinaan”, Käyhkö sanoo.
“Se on pankkien käyntikortti. Samoin kuin aikoinaan vertailtiin millä pankilla on tyylikkäin säästölipas, niin tänä päivänä vertailun kohde on pankin mobiilisovellus. Me haluamme, että meidän asiakkaamme voivat olla ylpeitä siitä, minkälaisia pankin palveluita he voivat käyttää.”
Sääntely ei vain tuo rajoitteita, vaan tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia
Maksupalveludirektiivin (PSD2) uudistuminen tuo kilpailun entistä herkemmäksi pankki- ja finanssialan digitaalisten palveluiden osalta. Uudistuksen myötä asiakkaat voivat tulevaisuudessa käyttää yhden pankin mobiilisovelluksen kautta muidenkin pankkien tilejä. Ilman kilpailukykyistä mobiilisovellusta tässä kilpailussa olisi mahdotonta pysyä mukana.
Arjen raha-asioiden lisäksi sovelluksessa voi myös tutkailla kokonaiskuvaa varoista ja lainoista sekä käydä kauppaa osakkeilla ja rahastoilla.
“Asiakkaidemme vuoksi me mobiilisovellusta kehitämme. Haluamme, että meidän asiakkaiden taskussa on Säästöpankki mobiilisovellus. Ja miksei tulevaisuudessa myös muidenkin pankkien asiakkaiden taskuissa.”
Biometrinen tunnistaminen tuotiin osaksi mobiilisovellukseen kirjautumista. Maksun vahvistukseen tarvitaan vielä tunnistussovellus.
“Meille pankkitoimiala luonnollisesti on tuttu, mutta uudistukseen on ollut hyvä saada Qvikin kautta tuoretta uutta näkemystä sekä vaikutteita ja käytäntöjä myös muilta toimialoilta”, Käyhkö sanoo. “Vaatii tyyliä ja taitoa luoda hyvä ja helppo käyttökokemus, jossa yhdistetään finanssitoimialan edellyttämät vaatimukset helppoon ja yksinkertaiseen asiakaskokemukseen. Tähän olemme Qvikin kanssa pystyneet.”
Analytiikka ja asiakkaiden kuunteleminen mukana kehittämisessä
Analytiikalla on olennainen rooli niin liiketoiminnallisessa mielessä kuin sovelluksen kehittämisen näkökulmasta. Säästöpankki on pärjännyt asiakastyytyväiskyselyissä hyvin ja tätä linjaa halutaan vaalia myös mobiilisovelluksenkin osalta.
Asiakkaiden kuunteleminen ja käytettävyyden huomioiminen on ollut mukana siitä saakka, kun projekti on laitettu piirustuspöydälle. Sovelluksen toimivuutta on testattu katugallupein ja käytettävyystestein ennen kehittämisen aloittamista sekä kehityksen aikana.
“Qvik on korostanut analytiikan merkitystä sovelluksen kehittämisessä ja meillä on kyky kuunnella asiakkaitamme. Tällä yhdistelmällä varmistamme, että mobiilisovellusta viedään oikeaan suuntaan.”